Om Flygvapenmuseum

Upplev den svenska militärhistoriens utveckling på Flygvapenmuseum i Linköping.

Utställningar

Flygvapenmuseum är ett teknik- och kulturhistoriskt, prisbelönt museum. Här tar du del av en unik samling militärflygplan och andra föremål med koppling till flygets hundraåriga historia. Kliv rakt in i tidstypiska svenska hem från andra halvan av förra seklet och känn hur tiden stått still i utställningen om kalla kriget. Läs mer om museets utställningar.

Samlingar

I Flygvapenmuseums stora föremålssamling finns flygplan, motorer, instrument, uniformer och andra föremål med koppling till den militära flyghistorien. Den största delen av museets omkring 100 000 föremål förvaras i magasin. En mängd flygplan och föremål är utlånade till andra museer världen över.

I biblioteket och arkivet finns mängder av information kopplat till flyg och flyghistoria – böcker, tidskrifter, ritningar, fotografier och personarkiv.

Program

Flygvapenmuseum har en rik programverksamhet med föredrag, magasinsvisningar och temadagar. Det finns också en omfattande skol– och barnverksamhet med workshoppar, sagostunder och visningar med olika teman, samt en lekplats för de minsta.

Om SFHM

Flygvapenmuseum är en del av SFHM – Statens försvarshistoriska museer. Det är en myndighet där bland annat Armémuseum i Stockholm också ingår. Läs mer om SFHM.

Kontakt

Vill du kontakta någon på Flygvapenmuseum? Klicka här för att komma till vår kontaktsida.

arrow_forward Kontakt

Fakturering

Statens försvarshistoriska museer tillämpar elektronisk fakturahantering. Här hittar du all information om fakturor till och från SFHM

arrow_forward Fakturering