Skola

Besök Flygvapenmuseum med din barngrupp eller skolklass!

Om museets skolprogram

Flygvapenmuseums skolprogram är utformade för att kunna kopplas till skolans läro- och kursplaner, och genomförs alltid med en museipedagog. Beroende på vilket skolprogram du väljer kan det innehålla inslag av guidad visning, grupparbete, diskussion och experiment. Många olika ämnen finns representerade bland skolprogrammen, som lämpar sig särskilt bra för ämnesövergripande lärande. De främsta ledorden är alltid delaktighet och lustfyllt lärande.

Priser och entré

Kostnaden för skolprogram med museipedagog är 800 kronor per grupp. Skolprogram för förskolor är kostnadsfritt (med undantag för visningen ”Hur styr du egentligen?”).

Medföljande vuxna till barngrupper som skola, fritids och förskola, har fri entré till museet. Det gäller både vid bokade skolprogram och vid fria skolbesök, utan visning. 

Tillgänglighet

Du som har elever med behov av alternativ och kompletterande kommunikation, AKK, kan använda flygvapenmuseums kartor med BLISS- eller Widgitsymboler som bildstöd i samband med besöket på museet. Du kan ladda ner symbolkartorna härifrån:

Boka visning

Bokningsbara tider är tisdag–fredag klockan 8:30–15:30. Under vecka 24, mellan 13–16 juni, har vi inte möjlighet att ta emot skolbesök eftersom vi inviger vår nya basutställning under fredagen. Observera maxantalet per grupp – se respektive skolprogram. Boka ett skolprogram genom detta formulär.

Bra att veta inför besöket

När du och dina elever besöker Flygvapenmuseum är det du som gruppledare som har ansvaret.

arrow_forward Läs mer

Bokningsförfrågan

Här kan du skicka in din förfrågan om bokning av skolprogram på Flygvapenmuseum. Det gäller oavsett om det är förskola, grundskola, gymnasieskola eller vuxenutbildning.

arrow_forward Boka

Tillgänglighet

Flygvapenmuseum är anpassat för personer med nedsatt rörelseförmåga. Hiss finns till alla våningsplan. Vi kan anpassa visningen för grupper som har kognitiva funktionshinder, synnedsättning, behov av teckenspråkstolkning eller behöver extra stöd på något annat sätt.
Du som har elever med behov av alternativ och kompletterande kommunikation, AKK, kan använda flygvapenmuseums kartor med BLISS- eller Widgitsymboler som bildstöd i samband med besöket på museet.

Det finns gott om bärbara pallar på museet. Dessa är lätta att bära med sig, till exempel under en visning.
Berätta för oss om era behov när du bokar!

Garderob och matsäcksyta

Väskor och jackor
I anslutning till museibutiken finns ett kapprum med låsbara skåp där eleverna kan lämna väskor och jackor.

Matsäcksyta
Matsäcksyta finns. Det finns även kyl, frys och mikrovågsugn tillgängliga. Det är inte tillåtet att äta och dricka i utställningarna i övrigt. Undantag görs för slutna sällskap som har bokat lunch eller middag på museet.

Boka eller kontakt

Har du frågor om Flygvapenmuseums skolverksamhet, kontakta museipedagogerna. Du bokar via formuläret högre upp på sidan.

E-post: pedagogerna@flygvapenmuseum.se 
Telefonnummer till respektive pedagog, se kontaktsidan.

Museipedagogerna nås säkrast på e-post.