Barn och familj

På Flygvapenmuseum finns massor av roliga och lärorika saker att göra, både för stora och små.

Barnvisningar

Häng med på en tur i museet under en spännande och lekfull visning för barn mellan tre och sju år. Se kalendern för kommande datum och tider!

Flygspanarna

Gillar du historia eller är nyfiken på saker som flyger? Kom med i klubben Flygspanarna! För dig från förskoleklass upp till och med årskurs 6. Läs mer om Flygspanarna.

Mat och dryck

I Flyglabbet finns en matsäcksyta för att äta medhavd mat. Där finns även ett pentry med mikrovågsugn. Sommartid finns också bord och bänkar utomhus, framför museibyggnaden. Där går det fint att slå sig ner och äta matsäck, tillgång i mån av plats.

Om ni har glömt matsäcken hemma så finns förstås restaurang Calle C!

Det är inte tillåtet att ta med sig mat och dryck in i utställningarna.

Matsäcksyta i Flyglabbet

Barnvagn och skötbord

Det går bra att ta sig runt överallt i museet med barnvagn. En sittvagn finns också att låna, om du vill. Prata med personalen i receptionen.

Skötbord finns på en av toaletterna vid Flyglabbet och på handikapptoaletten vid entrén. På samma toalett hittar du också toalett och handfat i barnhöjd.

Läskiga utställningar?

Flygvapenmuseums utställningar är tänkta att passa så många som möjligt, men eftersom vi berättar om krig och vapen kan delar av utställningarna upplevas som otäcka. Men barn är olika – precis som vuxna. Rådgör med personalen i receptionen om du känner dig osäker.