close

Utställningar

Science centret Flyglabbet

Kan du landa ett flygplan utan att krascha? Hur känns det att stå mitt i en storm? Och varför ser vingarna på ett flygplan ut som de gör?

Flyglabbet

I Flygvapenmuseums science center finns flera flygsimulatorer och experimentstationer på temat luft och flyg. Här finns mycket att göra och upptäcka för både stora och små. Bygg din egen virtuella flygmaskin, prova på att vara flygledare eller bli pilot för en stund.

Ta chansen att spaka JAS 39 Gripen på Flygvapenmuseum – som att flyga på riktigt.

I Flygvapenmuseums science center Flyglabbet tronar en JAS 39 Gripensimulator. Här får du ta plats bakom spakarna och prova på att vara stridspilot för en stund. En måttriktig kabin, autentiska reglage och tre maffiga bildskärmar på vilka du kan se landskap med hus, kyrkor och träd, bidrar till en så verklig upplevelse som möjligt.

Simulatorn är öppen till klockan 16:00 de dagar när Flygvapenmuseum har öppet. En instruktör är alltid med och vägleder dig under flygningen. Det finns ingen åldersgräns för att flyga simulatorn, men är du kortare än 135 centimeter kan du ha svårt att nå fram till spakarna.

Läs mer om Gripensimulatorn

Utställningar keyboard_arrow_down Futuro