Jas 39 Gripensimulator

Ta chansen att spaka JAS 39 Gripen på Flygvapenmuseum – som att flyga på riktigt.

Som att flyga på riktigt!

21 december 2021. Med anledning av nya corona-restriktioner har vi stängt bokningen till simulatorn. De som har bokat tid kommer att få flyga – men endast den som flyger plus instruktören kommer att vistas i simulatorrummet. Föraren måste ha munskydd, museet tillhandahåller det om man inte har eget, och instruktören kommer att ha visir och/eller munskydd.

I Flygvapenmuseums science center Flyglabbet tronar en JAS 39 Gripensimulator. Här får du ta plats bakom spakarna och prova på att vara stridspilot för en stund. En måttriktig kabin, autentiska reglage och tre maffiga bildskärmar på vilka du kan se landskap med hus, kyrkor och träd, bidrar till en så verklig upplevelse som möjligt. Simulatorn är öppen till klockan 16:00 de dagar när Flygvapenmuseum har öppet. En instruktör är alltid med och vägleder dig under flygningen. Det finns ingen åldersgräns för att flyga simulatorn, men är du kortare än 135 centimeter kan du ha svårt att nå fram till spakarna. Tillgänglighet: Simulatorn befinner sig på ett podium och man klättrar i och ur simulatorn med hjälp av en stege. Rummet kan även uppfattas som mörkt.

arrow_forward Boka här

Priser


September-maj helger (gäller även under helgdagar och skollov):
300 kronor för 30 minuter
600 kronor för 60 minuter

September-maj vardagar (gäller ej under helgdagar och skollov):
250 kronor för 30 minuter
500 kronor för 60 minuter

Juni-augusti alla dagar:
300 kronor för 30 minuter
600 kronor för 60 minuter

Priset inkluderar en inledande genomgång på cirka fem minuter. Instruktören närvarar och vägleder dig sedan under hela flygpasset. Ju längre flygpass, desto längre fri flygtid.
För de yngre (barn under cirka tio år) rekommenderar vi den kortare flygtiden – det är ganska intensivt att flyga simulatorn och man måste vara koncentrerad hela tiden.