Arkiv och bibliotek

På Flygvapenmuseum finns ett arkiv och ett bibliotek, där du kan botanisera i brevkorrespondens, ritningar, patentansökningar, pressklipp och haveriutredningar. Här finns arkivalier från slutet av 1800-talet och fram till idag.

Tillfälligt stängt för renovering

Just nu renoveras Bibliotek och Arkiv. Det är därför stängt och tar bara emot förbokade besök enligt överenskommelse. På eventytan i utställningen Flygfärdig finns ett pop up-bibliotek. Där hittar du ett urval böcker och tidskrifter under renoveringsperioden.

Ska du bara besöka pop up-biblioteket och inte museets utställningar behöver du inte betala entréavgift. Kontakta i så fall bibliotekarie Xufee Duraku via telefon 013-495 97 38 eller bibliotek@flygvapenmuseum.se. Läs mer om renoveringen här.

Ordinarie öppettider

Bibliotekets öppettider hittar du under Öppettider.

Förbokning arkiv

Flygvapenmuseums arkiv har begränsad service – framtagning görs efter överenskommelse. Läs mer

Biblioteket

Flygvapenmuseums bibliotek är ett specialbibliotek för litteratur om flyg och flyghistoria. Här kan du läsa svenska och utländska böcker om flygets framsteg – från de allra första försöken fram till idag.

arrow_forward Läs mer om biblioteket
Gamla papper arkiv museum

Arkivet

Botanisera bland bilder, brevkorrespondens, ritningar, patentansökningar, pressklipp och haveriutredningar i Flygvapenmuseums arkiv!

arrow_forward Läs mer om arkivet