Arkiv & bibliotek

På Flygvapenmuseum finns även biliotek och arkiv, där det går att botanisera i brevkorrespondens, ritningar, patentansökningar, pressklipp och haveriutredningar. Flygvapenmuseums arkiv och bibliotek har arkivalier från slutet av 1800-talet och fram till nutid

Biblioteket

Skrevs det böcker om flygmaskiner redan på 1700-talet? Ja visst. Flygvapenmuseums bibliotek har ett exemplar av den fantastiska boken Then Engelske Flygarens resebeskrifning från 1762 och mycket mer förstås.

Flygvapenmuseums bibliotek ligger i anslutning till arkivet och är ett specialbibliotek för litteratur om flyg och flyghistoria. Här kan du läsa svenska och utländska böcker om flygets framsteg – från de allra första försöken fram till idag.

Biblioteket har stängt: 29-30 december 2021 samt 5 januari 2022.

arrow_forward Se mer
Gamla papper arkiv museum

Arkiv

Botanisera bland bilder, brevkorrespondens, ritningar, patentansökningar, pressklipp och haveriutredningar i Flygvapenmuseums arkiv!

I museets arkiv finns tusentals dokument från hela 1900-talet. Här hittar du flygplansritningar, tidningsklipp och flygdagböcker – en slags loggböcker för flygare. Här finns också privata arkiv från till exempel flygpionjärer, flygplanskonstruktörer och flygmotoringenjörer.

arrow_forward Se mer