Arkiv och bibliotek

På Flygvapenmuseum finns ett arkiv och ett bibliotek, där du kan botanisera i brevkorrespondens, ritningar, patentansökningar, pressklipp och haveriutredningar. Här finns arkivalier från slutet av 1800-talet och fram till idag.

Öppettider Arkiv och bibliotek

Öppet tisdag-fredag 10–16.
Lördag-måndag stängt.


Stängt för renovering från v.42

Biblioteket kommer hålla stängt för renovering och tar bara emot förbokade besök under renoveringsperioden. Ett urval av bibliotekets tidskrifter och böcker kommer att finnas på en särskild yta inne i utställningen Flygfärdig – det svenska flygvapnet tar form. Vill du bara besöka bibliotekets yta och inte själva utställningen behöver du inte betala entréavgift. Kontakta i så fall bibliotekarie Xufee Duraku: telefon 013-495 97 38 eller e-post: bibliotek@flygvapenmuseum.se. Läs mer om renoveringen här.

Förbokning arkiv

Flygvapenmuseums arkiv har begränsad service – framtagning görs efter överenskommelse. Läs mer

Biblioteket

Flygvapenmuseums bibliotek är ett specialbibliotek för litteratur om flyg och flyghistoria. Här kan du läsa svenska och utländska böcker om flygets framsteg – från de allra första försöken fram till idag.

arrow_forward Läs mer om biblioteket
Gamla papper arkiv museum

Arkivet

Botanisera bland bilder, brevkorrespondens, ritningar, patentansökningar, pressklipp och haveriutredningar i Flygvapenmuseums arkiv!

arrow_forward Läs mer om arkivet