Besök oss

Flygvapenmuseum ligger strax väster om Linköping. Adressen är Carl Cederströms gata 2 i Malmslätt, cirka sju kilometer väster om Linköpings centrum.

Portal till utställning kalla kriget

Öppettider

När är museet, restaurangen, biblioteket och arkivet öppet? Se alla aktuella öppettider och avvikelser via länken nedan!

arrow_forward Öppettider
Fasad flygvapenmuseum kväll

Hitta hit

GPS-koordinater
58 24.626N – 15 31.409E alternativt 58,4102122 – 15,5237771

Hitta hit med kollektivtrafik
Från Linköping resecentrum går buss 6, med riktning Malmslätt, till museet. Hållplatsen heter Flygvapenmuseum (resan tar omkring 20 minuter). Se Östgötatrafikens webbplats för busstider, priser och information om hur du betalar för din resa. Observera att det inte går att betala kontant på stadsbussarna i Linköping.

Från E4:an, ta avfart 111 och följ skyltarna mot Linköping (inte Motala). De bruna skyltarna visar vägen till Flygvapenmuseum.

Vildsvinswallenbergare på restaurang Calle C.

Restaurang

Flygvapenmuseums lunchrestaurang Calle C erbjuder dagens lunch med en handfull omsorgsfullt tillagade rätter att välja mellan, inklusive ett vegetariskt alternativ. Här finns också en barnmeny med välkända favoriter för de små och ett mindre utbud av bakverk och sötsaker. Restaurangen är döpt efter Sveriges första pilot, flygbaronen Carl Cederström. Den drivs av företaget Gastromix.

All mat är i möjligaste mån tillagad av ekologiska och närproducerade råvaror, för miljön och för den goda smakens skull. Signaturrätten är en saftig vildsvinswallenbergare serverad med lingon och gröna ärtor. Har du en allergi eller intolerans? Fråga gärna kökspersonalen om innehållet i rätter och bakverk.

arrow_forward Läs mer om restaurangen

Parkering

Vid Flygvapenmuseum finns en stor besöksparkering för bussar, bilar och motorcyklar. Här kan man parkera gratis (dock kräver vissa större evenemang parkeringsvakter). Dessvärre tvingades vi 2018, stänga ställplatsen för husbilar och husvagnar på grund av obehörigt nyttjande.

Ni har även möjlighet att ladda era eldrivna fordon hos oss. Passa på medan ni besöker museets utställningar eller laddar de egna batterierna i museets restaurang, givetvis är du välkommen att ladda även om du inte besöker oss. Även om det finns en busshållplats utanför museet väljer många att ta bilen till oss. Därför har vi valt att bygga en grön parkering för elfordon med 12 platser – laddstolpe finns även på parkeringen för dig med handikapptillstånd. Det kostar 2,50:-/kWh och du betalar genom appen EVCore.

Barn och familj

På Flygvapenmuseum finns massor av roliga och lärorika saker att göra för både stora och små. På Leklanda kan du köra runt på banorna och tanka ditt fordon, och i Drakel och Viggos verkstad finns många märkliga pryttlar att kika på. I Flyglabbet hittar du spännande experimentstationer och kluriga uppgifter att lösa.

arrow_forward Läs mer om aktiviteter för barn och familj

JAS 39 Gripen E-simulator

Ta chansen att spaka JAS 39 Gripen E på Flygvapenmuseum – som att flyga på riktigt. Här får du ta plats bakom spakarna och prova på att vara stridspilot för en stund. En instruktör är alltid med och vägleder dig under flygningen.

arrow_forward JAS 39 Gripen E-simulator

Vanliga frågor

Är Flygvapenmuseum anpassat för de med nedsatt rörelseförmåga? Är Flygvapenmuseums utställningar lämpliga för mindre barn eller kan de uppfattas som otäcka?

arrow_forward Vanliga frågor