Besök oss

Flygvapenmuseum ligger strax väster om Linköping. Adressen är Carl Cederströms gata 2 i Malmslätt, cirka sju kilometer väster om Linköpings centrum.

Fasad flygvapenmuseum kväll

Hitta hit

GPS-koordinater
58 24.626N – 15 31.409E alternativt 58,4102122 – 15,5237771

Hitta hit med kollektivtrafik
Från Linköping resecentrum går buss 6, med riktning Malmslätt, till museet. Hållplatsen heter Flygvapenmuseum (resan tar omkring 20 minuter). Se Östgötatrafikens webbplats för busstider, priser och information om hur du betalar för din resa. Observera att det inte går att betala kontant på stadsbussarna i Linköping.

Från E4:an, ta avfart 111 och följ skyltarna mot Linköping (inte Motala). De bruna skyltarna visar vägen till Flygvapenmuseum.

Översiktsbild från Flygvapenmuseum med flygplan i taket och på marken

Öppettider

Flygvapenmuseum har öppet onsdag, fredag, lördag och söndag 10:00-16:00. På torsdagar har Flygvapenmuseum öppet 10:00-19:00.

arrow_forward Öppettider
Simulator gripen flyg

Jas 39 Gripensimulator

21 december 2021. Med anledning av nya corona-restriktioner har vi stängt bokningen till simulatorn. De som har bokat tid kommer att få flyga – men endast den som flyger plus instruktören kommer att vistas i simulatorrummet. Föraren måste ha munskydd, museet tillhandahåller det om man inte har eget, och instruktören kommer att ha visir och/eller munskydd.

Ta chansen att spaka JAS 39 Gripen på Flygvapenmuseum – som att flyga på riktigt. Här får du ta plats bakom spakarna och prova på att vara stridspilot för en stund. En måttriktig kabin, autentiska reglage och tre maffiga bildskärmar på vilka du kan se landskap med hus, kyrkor och träd, bidrar till en så verklig upplevelse som möjligt.
Simulatorn är öppen till klockan 16:00 de dagar när Flygvapenmuseum har öppet. En instruktör är alltid med och vägleder dig under flygningen. Det finns ingen åldersgräns för att flyga simulatorn, men är du kortare än 135 centimeter kan du ha svårt att nå fram till spakarna.

arrow_forward Jas Gripensimulator

Parkering

Vid Flygvapenmuseum finns en stor besöksparkering för bussar, bilar och motorcyklar. Här kan man parkera gratis (dock kräver vissa större evenemang parkeringsvakter). Dessvärre tvingades vi 2018, stänga ställplatsen för husbilar och husvagnar på grund av obehörigt nyttjande.

Ni har även möjlighet att ladda era eldrivna fordon hos oss. Passa på medan ni besöker museets utställningar eller laddar de egna batterierna i museets restaurang, givetvis är du välkommen att ladda även om du inte besöker oss. Även om det finns en busshållplats utanför museet väljer många att ta bilen till oss. Därför har vi valt att bygga en grön parkering för elfordon med 12 platser – laddstolpe finns även på parkeringen för dig med handikapptillstånd. Det kostar 2,50:-/kWh och du betalar genom appen EVCore.

Restaurang

Flygvapenmuseums lunchrestaurang Calle C erbjuder dagens lunch med en handfull omsorgsfullt tillagade rätter att välja mellan, inklusive ett vegetariskt alternativ. Här finns också en barnmeny med välkända favoriter för de små och ett mindre utbud av bakverk och sötsaker. Restaurangen är döpt efter Sveriges första pilot, flygbaronen Carl Cederström. Den drivs av företaget Gastromix.

All mat är i möjligaste mån tillagad av ekologiska och närproducerade råvaror, för miljön och för den goda smakens skull. Signaturrätten är en saftig vildsvinswallenbergare serverad med lingon och gröna ärtor. Har du en allergi eller intolerans? Fråga gärna kökspersonalen om innehållet i rätter och bakverk.

arrow_forward Läs mer om restaurangen

Vanliga frågor

Är Flygvapenmuseum anpassat för de med nedsatt rörelseförmåga? Är Flygvapenmuseums utställningar lämpliga för mindre barn? Kan de uppfattas som otäcka?

arrow_forward Vanliga frågor