Höstlov: Drömmar, mod och flygmaskiner

Fantiserar ditt barn om att komma nära coola flygplan i verkligheten och att känna sig som en modig flyghjälte? Välkommen till höstlovet på Flygvapenmuseum! Veckans spännande och lärorika program inspirerar till att våga, utforska och leva sig in i flygets magiska värld. Inom kort släpper vi fler detaljer och tidpunkter för veckans program på den här sidan, men här är ett smakprov på vad vi erbjuder under höstlovets vardagar för skollediga barn från 6 år och uppåt.

Experimentshow

Upplev en lärorik stund i Flyglabbet som handlar om vetenskapen kring rörelse och friktion på ett lekfullt sätt.

Kostymprovning

Klä upp er i gamla uniformer och andra vintagekläder i vår drop in-aktivitet och känn er som riktiga flyghjältar. Här har du chansen att ta fantastiska bilder som minne!

Byggverkstad

Skapa egna helikoptersnurror tillsammans med en av våra pedagoger och se era snurror virvla runt i luften – en aktivitet som både sätter fart på fantasin och väcker intresse för teknik.

Sagostund bland flygplanen

Låt barnen samlas kring en mysig läsupplevelse där en av våra pedagoger läser högt ur böcker om hjältar och mod.

Familjevisningar

Lär er mer om modiga piloter ur det svenska militärflygets historia och deras äventyr i skyn. Utforska vår helt nya och hyllade utställning ”Flygfärdig – det svenska flygvapnet tar form” tillsammans med någon av våra pedagoger som berättar om museets fascinerande samling av flygmaskiner.

Ni kan som vanligt också besöka Flyglabbet med spännande experiment och interaktiva upplevelser när som helst under ert besök.

Vår matsäcksyta ligger i anslutning till Flyglabbet. I matsäcksytan kan du kan förvara, värma och äta medhavd mat. Vår restaurang håller stängt på grund av ombyggnad men det går att köpa enklare lunch och fika i vår hörsal The Saab Wing.

Välkommen till en vecka med drömmar, mod och flygmaskiner – ett lov om att våga!