Barn och familj

På Flygvapenmuseum finns massor av roliga och lärorika saker att göra, både för stora och små.

Barnvisningar

Häng med på en tur i museet under en spännande och lekfull visning för barn mellan tre och sju år. Se kalendern för kommande barnvisningar.

arrow_forward

Flygspanarna

Gillar du historia eller är nyfiken på saker som flyger? Kom med i klubben Flygspanarna! Den är till för dig som går i förskoleklass upp till och med årskurs 6.

arrow_forward Flygspanarna

Mat och dryck

I Flyglabbet finns en matsäcksyta där ni kan samlas och äta er medhavda mat. Det finns även ett pentry med mikrovågsugn i anslutning. Om ni är hungriga finns restaurang Calle C (förbokas vid sällskap över 10 personer).

Sommartid finns det också bord och bänkar utomhus framför museibyggnaden. Där är du välkommen att slå dig ner och äta din matsäck. Tillgång i mån av plats. Det är inte tillåtet att äta och dricka i utställningarna i övrigt.

arrow_forward

Barnvagn och skötbord

Det går bra att ta sig runt överallt i museet med barnvagn. En sittvagn finns också att låna, om du vill. Prata med personalen i receptionen! Skötbord finns på en av toaletterna vid Flyglabbet och på handikapptoaletten vid entrén. På samma toalett hittar du också toalett och handfat i barnhöjd.

Översiktsbild från Flygvapenmuseum med flygplan i taket och på marken

Läskiga utställningar?

Flygvapenmuseums utställningar är tänkta att passa så många som möjligt, men eftersom vi berättar om krig och vapen kan delar av utställningarna upplevas som otäcka. Men barn är olika – precis som vuxna. Rådgör med personalen i receptionen om du känner dig osäker.