close

Kommande utställning

Ny basutställning öppnar i juni

Just nu pågår bygget av den nya utställningen ”Flygfärdig – det svenska flygvapnet tar form”. 17 juni 2023 kan du se resultatet!

I den nya utställningen kommer du att kunna följa det svenska militärflyget under 1900-talets första hälft, från pionjärerna och etableringen av ett flygvapen, till jetflygets intåg. Utställningen kommer att vara uppbyggd runt fyra teman, och varje tema är indelat i flera undergrupper.

Du kommer att kunna se många olika typer av flygplan, och ta del av personberättelser eller händelser där flygplanen spelat en stor roll. Berättelserna fördjupas av filmklipp, fotografier, illustrationer och animationer. Till de flesta flygplan kommer du också att kunna se föremål från museets samlingar som är kopplade till planet på något vis. Barn kommer att kunna följa ett barnspår där Drakel och Viggo visar vägen till kluriga och spännande stationer om flyg.

Personporträtten är en viktig del i den nya utställningen, och där kommer du att möta en bred variation av personer – både välkända flygarpersonligheter och nya bekantskaper. Ett efterlängtat tillskott är kvinnorna i flyghistorien.

Utställningen ”Flygfärdig – det svenska flygvapnet tar form” öppnar 17 juni 2023.