gruppvisning
utställning om DC-3an som försvann, vraket av planet
Närbild DC-3an, vraket
modell av DC-3an innan kraschen
Portal till utställning kalla kriget
Utställning kalla kriget

Visning

Kalla kriget och den nedskjutna DC-3:an

När kalla kriget var som kallast och hotet om ett tredje världskrig kröp allt närmare, utvecklade det alliansfria Sverige ett av de starkaste flygvapnen i världen. Följ med på en visning genom kalla kriget i Sverige och världen, folkhemmet och flygvapnet. Kom med ner i källaren och hör om den mystiska nedskjutningen av det svenska spaningsflygplanet av typen DC-3, hemlighetsmakeriet runt det, och hur det gick till när det bärgades.

Vardagar 10:00-16:00: 1 500 kronor.
Helger samt torsdagskvällar 16:00-20:00: 2 200 kronor.
Övriga tider utanför museets öppettider: 2 700 kronor.
Grupper från museer och militära kamratföreningar har alltid 25 procent rabatt på visningskostnaden.

En gruppvisning pågår i en timme. Maximalt antal deltagare per grupp är 20 personer. Antalet är begränsat utifrån möjligheten att hålla avstånd.

Viktigt att veta

Som gruppledare ansvarar du för gruppen under hela besöket. Anmäl ert besök i receptionen, när ni kommer till museet. Meddela också när ni lämnar museet. Ditt ansvar innebär bland annat att påminna din grupp om att det inte är tillåtet att röra museiföremålen i utställningarna. Både äldre och nyare föremål kan skadas av beröring. De mest ömtåliga flygplanen är avspärrade. Fotografering för privat bruk är tillåten både inom- och utomhus. I kapprummet intill museibutiken finns låsbara skåp för förvaring av ytterkläder och värdesaker. Det finns två rullstolar och en rullator för utlån på museet. För dig som använder hörapparat finns möjlighet att använda hörselslinga i samband med visningar. Meddela vid bokningstillfället om du eller någon i gruppen har önskemål om detta, så att utrustningen kan förberedas till ert besök. Det finns gott om bärbara pallar på museet. Dessa är lätta att bära med sig, till exempel under en visning.

Visning keyboard_arrow_down Digital visning