close
Folkhemsmiljö
Folkhemsmiljö

Visning

Det svenska folkhemmet

Följ med på en visning genom folkhemmet i vår utställning Om kriget kommer, som handlar om kalla kriget. Upplev folkhemmet genom våra folkhemsmiljöer från början av 1950-talet till slutet av 1980-talet, ett för varje årtionde. Vi tittar närmare på hur folkhemmet fortsätter växa fram under kalla kriget och hur idéer och attityder i det svenska samhället påverkades av politiska händelser.

Pris

Vardagar 10:00-16:00: 1 500 kronor.
Helger samt torsdagskvällar 16:00-20:00: 2 200 kronor.
Övriga tider utanför museets öppettider: 2 700 kronor.
Grupper från museer och militära kamratföreningar har alltid 25 procent rabatt på visningskostnaden.

En gruppvisning pågår i en timme. Maximalt antal deltagare per grupp är 20 personer. Antalet är begränsat utifrån möjligheten att hålla avstånd.

Viktigt att veta

Som gruppledare ansvarar du för gruppen under hela besöket. Anmäl ert besök i receptionen, när ni kommer till museet. Meddela också när ni lämnar museet. Ditt ansvar innebär bland annat att påminna din grupp om att det inte är tillåtet att röra museiföremålen i utställningarna. Både äldre och nyare föremål kan skadas av beröring. De mest ömtåliga flygplanen är avspärrade. Fotografering för privat bruk är tillåten både inom- och utomhus. I kapprummet intill museibutiken finns låsbara skåp för förvaring av ytterkläder och värdesaker. Det finns två rullstolar och en rullator för utlån på museet. För dig som använder hörapparat finns möjlighet att använda hörselslinga i samband med visningar. Meddela vid bokningstillfället om du eller någon i gruppen har önskemål om detta, så att utrustningen kan förberedas till ert besök. Det finns gott om bärbara pallar på museet. Dessa är lätta att bära med sig, till exempel under en visning.

Visning keyboard_arrow_down DC-3:an som försvann