Viktig information inför skolbokningar

Gruppledare

Som gruppledare ansvarar du för elevgruppen under hela besöket. Anmäl ert besök i receptionen när ni kommer till museet. Meddela också när ni lämnar museet.

Ditt ansvar innebär bland annat att påminna dina elever om att det inte är tillåtet att röra museiföremålen i utställningarna. Både äldre och nyare föremål kan skadas av beröring. De mest ömtåliga flygplanen är avspärrade.

Mat och dryck på Flygvapenmuseum

Restaurang Calle C serverar traditionell husmanskost och enklare fika (förbokas vid sällskap över 10 personer).

Sommartid kan man slå sig och äta sin matsäck ner vid borden framför museibyggnaden. Det är inte tillåtet att äta och dricka i utställningarna i övrigt. Undantag görs för slutna sällskap som har bokat lunch eller middag på museet.

Tillgänglighet

Flygvapenmuseum är anpassat för personer med nedsatt rörelseförmåga. Hiss finns till alla våningsplan. Vi kan anpassa visningen för grupper som har kognitiva funktionshinder, synnedsättning, behov av teckenspråkstolkning eller behöver extra stöd på något annat sätt.

Du som har elever med behov av alternativ och kompletterande kommunikation, AKK, kan använda flygvapenmuseums kartor med BLISS- eller Widgitsymboler som bildstöd i samband med besöket på museet.

Meddela särskilda behov när du bokar er gruppvisning.

Praktisk information

Frågor om våra skolprogram

Har du frågor om Flygvapenmuseums skolverksamhet, kontakta museipedagogerna.

E-post: pedagogerna@flygvapenmuseum.se 
Telefonnummer till respektive pedagog, se kontaktsidan.

Museipedagogerna nås säkrast på e-post.