Temadag

Temadag: Enmansutbåten Mantis återförenas med DC-3:an

Bli en av de första att se enmansubåten på plats i museets utställningar!

I mars är det 20 år sedan som den nedskjutna DC-3:an bärgades ur djupet under en dramatisk natt utanför Gotska Sandön, efter mer än ett halvt sekel på Östersjöns botten. Flygvapenmuseum uppmärksammar minnesdagen av bärgningen med flera spännande programpunkter.

Den 23 mars kan du vara en av de första att se enmansubåten Mantis på plats i museet. Mantis var med under bärgningsarbetet av DC-3:an och kommer att bli en permanent del av utställningen Hemliga handlingar – DC-3:an som försvann.

Program för dagen

Under dagen kommer du även kunna lyssna på flera spännande föredrag. Mer information kommer på den här sidan inom kort!

• info

Mer info kommer inom kort.

Tips: DC-3:an

När som helst kan du också själv besöka utställningen om DC-3:an och beskåda vraket på riktigt nära håll där det vilar i en stor, specialbyggd monter. Läs mer om utställningen

lördag 23 mars