Barnens Flygvapenmuseum

Teknisk temavecka med roligt LEGO-bygge

Låt ditt barn upptäcka teknikens värld med motoriserade LEGO-modeller hos oss under en hel vecka på sommarlovet! Den 7-11 augusti får barn mellan 8-12 år chansen att delta i aktiviteten Bricks Challenge under en temavecka som både stimulerar deras fantasi och utvecklar deras kunskaper om teknik.

Bricks Challenge är en aktivitet som pågår i flera dagar och där barn får bygga och leka med LEGO-modeller som skapar en förståelse för teknik och fysik inom ett specifikt tema. Allt sker under professionell handledning av instruktörer.

Vi träffas på Flygvapenmuseum under fem timmar varje dag. Dagarna består av tre pass med pauser emellan. Deltagarna tar med sig egen lunch och äter tillsammans i Flyglabbets matsäcksyta.

Temaveckan med Bricks Challenge arrangeras av Flygvapenmuseum i samarbete med Young Engineers, ett Linköpings-företag som skapar lärande fritidsaktiviteter om teknik. Young Engineers vill bidra till att ta fram unga ingenjörer genom att väcka och ta tillvara barns intresse för teknik.

Snart öppnar intresseanmälan till sommarlovets roligaste aktivitet! Antalet platser är begränsat och vi kommer att behöva göra ett urval för att skapa en bra åldersfördelning. Intresseanmälan kommer att vara öppen mellan 5-11 juni och du kommer att hitta länken här. Håll även utkik i Flygvapenmuseums kanaler på Facebook och Instagram för påminnelse!

Praktisk information
 • info

  Ålder: 8-12 år
  Tid: Måndag 7 augusti – fredag 11 augusti 2023, varje dag kl. 10:15-15:15
  Plats: Flygvapenmuseum i Linköping
  Mat: Deltagarna tar med sig egen lunch och fika. Vi äter tillsammans i Flyglabbets matsäcksyta, där det finns mikro, kylskåp och frys.
  Antal platser: 16 stycken
  Kostnad: 500 kronor per barn och vecka. Vi kommer erbjuda två platser kostnadsfritt. Om du är intresserad av en sådan plats, motivera i din anmälan varför just ditt barn ska få en av platserna.

  Intresseanmälan: Öppen mellan 5-11 juni. Efter det kommer vi att behöva göra ett urval för att skapa bästa möjliga åldersfördelning. Du kommer att hitta länken till intresseanmälan här. Senast den 16 juni kommer du att få besked om ditt barn har fått plats.

  Betalning sker i receptionen på Flygvapenmuseum senast den 1 juli med kort, Swish eller kontanter. Om ingen betalning har gjorts innan detta datum kommer platsen att erbjudas till en annan sökande.

  För att deltagarna ska få den bästa möjliga upplevelsen är det viktigt att ditt barn håller tiderna samt deltar under alla dagar och hela dagarna, eftersom programmet för veckan hänger ihop.