Marschmusik med Livgardets dragonmusikkår

Hör marscher med flygvapentema, spelade av Livgardets dragonmusikkår.

Livgardets dragonmusikkår kommer åter igen till Flygvapenmuseum för en konsert. Beväpnade med marscher på flygvapentema hoppas dragonmusikkåren fylla Flygvapenmuseum med musik som kan få en att fantisera om alla flygande svenska storheter som genom historien befolkat himlen.

Om Livgardets dragonmusikkår

Livgardets dragonmusikkår är Försvarsmaktens beridna musikkår, och som sådan i det närmaste världsunik då det är en av få beridna musikkårer som finns kvar i världen. Dragonmusikkåren rider i täten för den beridna vaktparaden genom Stockholms gator mot Kungliga slottet. Paraden genomförs ett 40-tal gånger per år och ses som en av stadens största turistattraktioner.

Musikkåren består av bleckblåsare och slagverkare om totalt 30 musiker fördelade på 12 trumpeter, 4 horn, 4 eufonium, 4 tubor, 3 tromboner och 3 slagverk jämte en ledning om 7 personer. Varje år genomför kåren cirka 140 spelningar, varav 45 är beridna vaktparader.

Musikerna i Livgardets dragonmusikkår bär den klassiska mellanblå dragonuniformen från 1895, även kallad Modell Äldre.

Konserten ges på eventytan inne i utställningen Flygfärdig och kostar inget extra utöver entréavgiften. Dock är antalet platser till konserten begränsat. Boka din gratisbiljett på TimeCenter via biljettlänken på den här sidan, eller i museets reception.

• info

Museet håller extra öppet från klockan 17:00, så att passa på att besöka utställningarna innan konserten! Se alla öppettider

onsdag 13 mars 18:00 - 19:30