Föredrag

Föredrag: Lottakåren 100 år

Sedan 1924 har Svenska Lottakåren arbetat med att främja kvinnors engagemang inom försvars- och säkerhetsfrågor. Genom sin verksamhet ger de kvinnor möjlighet att göra aktiv insats för både Sverige och människor som påverkas av krig runt om i världen.

Kom och lyssna på journalisten och författaren Anna Larsdotter som berättar om Lottakåren, hur den utvecklades och vilka utmaningar lottorna ställdes inför.

Ni får även lyssna på Östgöta-Tjust Lottakår som berättar om hur de utbildar kvinnor som vill göra en insats för ett säkrare och tryggare samhälle.

Biljettpriset inkluderar även entré till museet så gör gärna ett besök där innan föredragen.

Biljettpris: 150 kronor inklusive entré till museet. Köp din biljett på Timecenter via biljettlänken på den här sidan. Begränsat antal platser.

tisdag 10 september 17:00 - 19:00