Föredrag

Föredrag: Hemliga rum, kallt krig och konsten att berätta

Följ med tv-profilen Melker Becker bakom kulisserna på spännande inspelningar, få reda på vad som händer när kameran stängts av och om vilka ingredienser behövs för att berätta en bra historia.

Melker Becker slog igenom med serien Hemliga svenska rum på SVT för snart 15 år sedan. Serien sågs först som ett pausprogram, men blev alltmer populär och fick en miljonpublik. Sedan dess har Melker släppt böcker, gjort succépodden Besynnerliga berättelser samt producerat en mängd Youtube-klipp och tv-dokumentärer.

Nu håller han ett efterlängtat föredrag om livet i medievärlden och om att jobba med historia och berättande. Hör om norrmännen som grävde upp en fabrik, aggressiva mördarhundar som clickbait och vad som hände när det höll på att gå riktigt åt skogen. Dessutom får du se klipp som aldrig visats tidigare – och kanske till och med en tjuvkik på en helt ny dokumentärproduktion…

Biljettpris: 150 kronor, inklusive entréavgift till museet. Gratis för ungdomar till och med 18 år. Köp din biljett på TimeCenter via biljettlänken på den här sidan, eller i museets reception. Begränsat antal platser.

• info

Föredraget pågår i en timme.

• info

Passa på att gå en sväng genom utställningarna innan visningen – entréavgift till museet ingår i biljettpriset!